Woonlocatie Nassaukade

Woonlocatie Nassaukade

Adres

Nassaukade 31
3071 JL Rotterdam
088 - 358 06 50

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Woonlocatie Nassaukade

Woonlocatie Nassaukade ligt aan de Nassaukade op Rotterdam Zuid. De locatie kijkt uit op de Hefbrug en de Willemsbrug en ligt dichtbij het Noordereiland en het centrum van Rotterdam. Openbaar vervoer is vlakbij en de locatie is goed te bereiken.


Hoe ziet de locatie er uit?

Op de Nassaukade wonen 21 bewoners. De woonlocatie is gelijkvloers. Je hebt je eigen kamer. De keuken en badkamer worden gedeeld. We hebben een mooie binnenplaats waar we in de zomer veel verblijven. Er is plaats voor twee scootmobielen.

Voorzieningen

  • 24-uurs begeleiding
  • Wifi
  • Winkels in de buurt
  • Gezamenlijke ruimte
  • OV in de buurt

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

In de woongroep is het gebruik van alcohol en/of drugs niet toegestaan. Daar werken we ook aan tijdens je verblijf.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider.

Je hebt één keer in de week de taak om te koken. Dit betekent dat je samen met een medebewoner boodschappen doet en het avondeten klaarmaakt. Daarnaast heb je ook één keer per week corvee. Dit zijn verschillende taken op de woongroep. Er worden bewonersuitjes georganiseerd en één keer in de maand houden we een bewonersvergadering. Wil je iets leuks doen, dan is er op de locatie voldoende te doen.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

De woonlocatie is op de Nassaukade 31 in de deelgemeente Feyenoord, in Rotterdam. De locatie kijkt uit op de Hef (uitzicht onbetaalbaar). Naast de locatie is het Hefpark waar we samen met buurtbewoners een moestuin onderhouden. De bus en metro zijn vlakbij. Als je de Willemsbrug over gaat, ben je bij de Markthal. Het is een volksbuurt met veel gezelligheid.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088- 358 32 10.