Woonlocatie Fideliolaan

Woonlocatie Fideliolaan

Adres

Fideliolaan 24
3194 VD Hoogvliet
088 - 358 38 70

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Woonlocatie Fideliolaan

Woonlocatie Fideliolaan is een intensief beschermde woonvorm in Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam. Wij leveren 24-uurs herstelgerichte zorg aan bewoners die te maken hebben met zowel verslavings- als psychiatrische problematiek. De woonlocatie Fideliolaan ligt in de wijk Oudeland. Oudeland heeft veel groen. Winkels en openbaar vervoer zijn in de buurt.


Hoe ziet de woning er uit?

De woonlocatie zit op de eerste verdieping van een flat. De galerij met 7 woningen hoort bij de woonlocatie. In 6 woningen wonen 5 bewoners en in 1 woning wonen 3 bewoners. In de woningen deel je een woonkamer, keuken, badkamer en toilet. Iedere bewoner heeft een eigen ruime slaapkamer. Verder is er een gezamenlijke keuken en woonkamer, een kelder, personeelskantoor en een medicatieruimte.

Voorzieningen

  • 24-uurs begeleiding
  • Gezamenlijke ruimte
  • Ov in de buurt
  • Park in de buurt
  • Wifi
  • Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven, herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Binnen de beschermde woonvorm wordt een gedoogbeleid gevoerd voor het gebruik van alcohol en drugs. Het eerste doel is het stabiliseren van gebruik en aanleren van een dagstructuur. Vanuit deze basis wordt gewerkt aan de rehabilitatie. Voor de een houdt dit in met gebruik en voor de ander zonder gebruik.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Fideliolaan 24. De woonlocatie Fideliolaan ligt in de wijk Oudeland. Oudeland heeft veel groen. Tussen de rijksweg A15 en de wijk ligt het Oudelandse park. De drukbezochte kinderboerderij De Oedenstee ligt in de buurt. In het midden van de buurt ligt het winkelcentrum Wilhelm Tell. Ook heeft de wijk een multifunctioneel centrum: Villa Vonk, de spil van de wijk. In dit prachtige gebouw zijn basisscholen gevestigd, een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Er is een huiskamer, een jongerenruimte, een woonkeuken, een ontmoetingsruimte, een gymzaal en andere lokalen.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij een van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088- 358 32 10.