Woonlocatie Baan

Woonlocatie Baan

Adres

Baan 26
3011 CB Rotterdam
088 - 358 39 77

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Woonlocatie Baan

Woonlocatie De Baan ligt in het centrum van Rotterdam, achter het Oogziekenhuis. De locatie is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. De Baan is een intensief beschermde woonvorm met gebruik. Er zijn 26 kamers en er is 24-uurs begeleiding aanwezig.


Hoe ziet de woning er uit?

Op deze woonlocatie wonen in totaal 26 personen. Het is een gebouw met meerdere verdiepingen. De kamers zijn verdeeld over vier verdiepingen. Er is geen lift aanwezig en de begane grond is niet rolstoeltoegankelijk. Je deelt het toilet en de badkamer met je medebewoners. Je hebt een eigen deur. Verder zijn er twee gezamenlijke woonkamers en keukens waar bewoners samen gebruik van maken.

Voorzieningen

  • 24-uurs begeleiding
  • eigen voordeur
  • openbaar vervoer in de buurt
  • park in de buurt
  • winkels in de buurt
  • gebruik van gratis wifi

Waar werken we samen aan?

Wonen op een Intensief beschermde woonvorm van Antes houdt in dat je behandeling krijgt voor je verschillende problemen. Samen met een persoonlijk begeleider breng je in kaart wat er nodig is om zo prettig en zelfstandig mogelijk te leven. Herstel is het sleutelwoord. We maken hiervan een plan, jouw eigen herstelplan. Met dit herstelplan ga je aan de slag om jouw (woon)vaardigheden te herstellen. We gaan daarbij uit van wat er wel mogelijk is. In de praktijk hebben we het dan vaak over zaken als: dagbesteding, huishouden, uitbreiden van sociale contacten en waar mogelijk familiebanden herstellen/versterken.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar dagbesteding of (vrijwilligers)werk. We gaan er van uit dat je een dagbesteding hebt. We kijken daarbij naar je talenten, wensen en ideeën. Door ons netwerk en kennis is er op dit gebied veel mogelijk. Thuis zijn is belangrijk en iedere bewoner doet dat op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, sporten, tv-kijken of je appartement schoonmaken. Of een gesprek met je persoonlijk begeleider.

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres van de woonlocatie Baan is: Baan 26 in Rotterdam, nabij Witte de Withstraat. Er zijn veel scholen, hotels, winkels en eetgelegenheden in de buurt. Het GGD-gebouw, Oogziekenhuis Rotterdam, openbaar vervoer, het Maritiem museum en de Markthal zijn op loopafstand van de locatie.

Wat is verder belangrijk om te weten?

Om te wonen bij Antes heb je een indicatie of beschikking nodig. Je betaalt een eigen bijdrage.

Wonen bij Antes?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Heb je een vraag over het aanbod van Antes voor ondersteuning of begeleiding? Of wil je weten of Antes de juiste keuze voor je is? Neem dan contact op met één van onze medewerkers per mail wmo@anteszorg.nl of telefonisch 088- 358 32 10.